Започва поетапно пълно обновление на Терминал 2 на Летище София, а

...
Започва поетапно пълно обновление на Терминал 2 на Летище София, а
Коментари Харесай

До следващото лято затварят за полети Т1 на Летище София -

Започва поетапно цялостно обновяване на Терминал 2 на Летище София, а преди началото на идващото лято всички полети ще се извършват от него. Това заяви Хесус Кабайеро, който е изпълнителен шеф на " СОФ кънект ", компанията концесионер на най-голямата ни аерогара.

Активните строителни действия, които би трябвало да трансформират образа на летището ще бъдат наесен.

Планът планува разширение и увеличение на потенциала за инспекция на багажа и на документите, като последното включва увеличение на чиновниците на " Гранична полиция ". Гишетата за чекиране също се чака да се удвоят, а също така следва оповестяването на търг за система за обработка на багажа, която включва и самообслужване.

Предвиждат се три нови ръкава за разнообразни по мярка самолети, възобновяване на зоните за продажби на артикули и на тези за хранене. Ще има и тераса с панорама към самолетите и благоприятни условия за пушене, за което по думите на Кабайеро доста упорствали българските пасажери.

Също по този начин предстоял и ремонт на закрития паркинг, който е в доста неприятно положение. 

Терминал 1 ще бъде непокътнат като историческа за летището постройка, където ще се поемат частни полети и където ще остане и в този момент настоящата VIP зона, която ще бъде актуализирана.

След приключването на строителните действия на терминала се планува проект за построяването на Терминал 3, който би трябвало да проработи до 2030 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР